LånaPengar365.se - visar smarta lån på nätet

Vanliga frågor om lån
En del besökare har mailat oss frågor. Här svarar vi på de vanligaste. Titta även på vår ekonomiska ordlista om du har funderingar kring lån.

Vanliga frågor om ekonomi och lån av pengar

Vilken ränta kan jag få ett lån?

I dagsläget har de flesta långivare en ränta på ca 3-4% som lägst vid bolån och mellan 6-9% om det rör sig om ett konsumentlån. Olika långivare har olika räntor över tid, titta efter på din långivares hemsida för bästa ränta. Räntans storlek i ett konsumentlån (blancolån/privatlån) kan sänkas beroende på om har en säkerhet på lånet som tex en bil eller motorcykel. Generellt sätt kan sägas att räntan beror på låneformen, låntagarens ekonomi samt låneinsitutet. Snabba pengar som SMSlån har oftast en högre ränta än ett vanligt blancolån.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Det lägsta beloppet du kan låna är 1000. Då rör det sig oftast om ett SMSlån. Det högsta beloppet du vanligtvis får låna brukar röra sig runt 350000 plus minus ett antal tiotusen kronor.

Kan jag låna pengar fast jag har en betalningsanmärkning?

Det beror på långivaren och hur denna ställer sig till dig och din framtida betalningsförmåga. Vissa långivare är mer förlåtande än andra i synen på om du redan har skulder eller en betalningsanmärkning. Även traditionella banker kan låna ut till låntagare med betalninganmärkning ifall det rör sig om en betalnigsanmärkning långt bak i tiden t ex och du har betalat av dina skulder. Varje person är unik så kontrollera med din bank om vad de kan göra för just dig.

Här finns mer information om hur du kan låna med betalningsanmärkning

Hur lång tid tar det innan banken/låneinsitutet har godkänt min ansökan?

Vanligtvis tar det ca 2-5 bankdagar att godkänna en ansökan. Vissa långivare är betydligt snabbare och i fallet med SMSlån kan det gå så snabbt som 15 minuter innan du har pengarna på ditt bankkonto.

Kan jag göra extrainbetalningar eller betala av lånet när jag vill?

På alla typer av lån kan du göra extrainbetalningar eller betala av lånet i förtid. Om det är ett bolån och du har bunden ränta under en period betalar du ändå räntan för den period du skulle ha lånet bundet.

Vad gör jag om jag får nej på min ansökan?

Har du fått nej på din ansökan är det ofta inte så mycket du kan göra. Du kan prova att söka ett lån hos en annan långivare. Kontrollera även för säkerhets skull att du angett korrekta uppgifter på din låneansökan. Har du av någon anledning skrivit fel eller missat att ange någon viktig uppgift om din ekonomi kan banken eventuellt ompröva din ansökan. Är du osäker på varför du fått nej kan du alltid höra av dig till långivarens kundtjänst.

Ska du låna pengar? LanaPengar365.se erbjuder gratis och viktig information när du ska låna pengar varje dag, dygnet runt, året om. Vi är en oberoende webplats när du vill låna pengar, låna pengar utan säkerhet, låna pengar med anmärkning samt jämföra lån.

LanaPengar 365 satsar på utförlig information och fakta om alla typer av lån: privatlån, bolån, billån, smslån, lån med anmärkning, bostadslån, lån utan säkerhet, lån med säkerhet samt kreditkort.

Så långt det är möjligt försöker vi alltid ha den senaste uppdaterade informationen om vilka typer av lån de kreditgivare vi rekommenderar erbjuder samt vilka lånebelopp och grundläggande villkor som gäller för lån och kreditgivning.

LanaPengar 365 förmedlar bara information och fakta om långivare som är registrerade av Finansinspektionen.

Viktigt att tänka på är att en ansökan inte är bindande samt att du ser över din totala ekonomiska situation innan du lånar pengar.

Hem Låna pengar Freedom FinanceLendo Ikano Bank Pluslån Bolån Billån MClån Kreditkort SMSLån Låna pengar med betalningsanmärkning Jämför lån Vanliga frågor Ordlista Kontakt Disclaimer Mer Information English Deutsch
Web: lanapengar365.se Org:lanapengar365.se Titel:Marketing director Twitter:http://twitter.com/lanapengar365 Plats:Stockholm, Sweden Email: